WHO’S THAT LADY? Doshima Mout | NIEUWSTE BAGGIE | MEZZO

I smile
Even though I’ve been here for a while
I smile, I smile
I smile | Kirk Flanklin

Meet Doshima: 28 lentes jong, soul lover én onze allernieuwste Baggie! We willen natuurlijk van haar weten: hoe is het om als kersvers koorlid met je neus in de boter te vallen in opmaat naar zo’n groot concert?

En hoe is het nou eigenlijk om iedere week met deze 34 vrouwen te repeteren? 

Haha, nou het is wel een beetje een damesclubje! Als nieuweling merk je dat iedereen elkaar goed kent en dat er iedere week flink wat bij te praten valt. Dat is vooral heel gezellig. Maar het is ook wel bijzonder om mee te maken hoe het is om met elkaar echt ergens naar toe te werken. Want naast kletsen wordt er natuurlijk ook gezongen. En als we dan zingen, ja dat is natuurlijk heerlijk met al die fijne muziek.

Wat is er zo fijn aan de muziek die The Brand New Bags zingen?

Soulmuziek legt je ziel bloot. Je voelt in deze muziek echt wat iemand zingt. Vroeger luisterde ik al naar The Staple Singers. En ik hou van Gospel. Vooral als die akoestisch gebracht wordt. Dat lijkt me ook nog gaaf om nog eens met The Brand New Bags te doen; een optreden met allemaal Gospel nummers.

Wat betekent het thema Soul Sisters voor jou?

Soul Sisters associeer ik vooral met sterke vrouwen die heerlijke muziek zingen met een stem die je omver blaast. Bijvoorbeeld Mavis Staples waar je ieder woord dat ze zingt voelt. De pijn, het geluk, de twijfel. Het is geen ‘liedje’ maar een verhaal. Het luisteren van zulke muziek doet mij altijd goed. Ik kan er compleet in opgaan en ieder oog voor de tijd verliezen. Het thema Soul Sisters staat voor mij wat betreft ons koor daarom vooral voor de muziek die we zingen en het plezier daarin te delen met elkaar.

Wat is je favoriete nummer uit ons jubileumrepertoire?

Het mooiste nummer vind ik Make it happen van Mariah Carey. Mooie dynamiek en pit zit er in. En de tekst van I smile vind ik bijzonder. Ik kan zelf nog wel eens in een negatieve spiraal komen en om je dan toch te richten op het positieve en alles waar je dankbaar voor kunt zijn;  ‘you look so much better when you smile’. Mooi, toch? Wat ik trouwens ook leuk vind aan Make it happen is dat dit het eerste nummer is dat ik jullie live hoorde zingen bij het optreden, nadat ik pas twee keer mee had gerepeteerd. Toen dacht ik: dit is een vet koor! Wat leuk dat ik hier mee ga zingen.

Zelf zing je niet mee op 15 juni. Hoe zit dat?

Ja, super jammer is dat! Als jullie met z’n allen op dat podium staan hang ik waarschijnlijk ergens boven in de lucht. Op weg naar een bruiloft in Canada. Dan zet ik natuurlijk wel onze Brand New Bags-Spotifylijst op 😉

Als je het voor het volgende concert voor het zeggen had, hoe zou jouw droomgig met The Brand New Bags er dan uitzien?

Misschien in het kinderziekenhuis of op een bruiloft van iemand uit het koor. Het lijkt me mooi om op te treden op een plek waar je mensen extra kan laten genieten of alles even kan laten vergeten.

Heb je nog iets wat je mee zou willen geven aan de andere Baggies voor 15 juni?

Laat alles los en geniet! De uitstraling die je samen als koor hebt en de lol die je uitstraalt zijn het allerbelangrijkst. (KB)

In aanloop naar het 10-jarig jubileumconcert Soul Sisters op vrijdag 15 juni in TivoliVredenburg publiceren we elke week een interview met een van onze Brand New Bags.